FAQ vinylreiniger

Hoe onderhoud ik mijn waterbed?

In een waterbed moet regelmatig een biologische waterbedconditioner (AquaBio) toegevoegd worden om problemen met lucht te voorkomen. Daarnaast laat, in tegenstelling tot gewone matrassen een waterbed geen transpiratievocht door of andere stoffen zoals mijt, huidschilfers, bacteriën en schimmels. Dit heeft als voordeel dat een waterbed vele malen hygiënischer is. Op een watermatras ligt een afneembare tijk, deze is gemakkelijk te wassen. Het dekbed moet men elke dag minimaal 2 uur open laten liggen zodat het transpiratievocht uit het hoeslaken en tijk kan verdampen. Tevens moet men het vinyl om de 3 maand reinigen met een speciaal reinigingsmiddel zoals de ecologische vinylreiniger van AquaBio.

Speelt de samenstelling van het vinyl (soort/merk) van het waterbed een rol bij werking van de Biologische waterbedconditioner?

Nee, de producten van AquaBio kunnen gebruikt worden in elk soort en merk waterbed. De producten van AquaBio hebben geen nadelig effect op het vinyl en de stabilisatie.

Passen de AquaBio producten door de brievenbus?

Ja, de AquaBio conditioner 140 ml en de AquaBio ecologische vinyl reiniger 140 ml kunnen beide door de brievenbus

Kan men veilig werken met de micro-organismen die in AquaBio voorkomen?

Ja, de micro-organismen van AquaBio vallen in risicogroep 1 van de TRBA ( Technische Regeln für Biologische Arbeitsstoffen). Dit is een risicogroep waarin de meest onschuldige micro-organismen vallen, zoals bijvoorbeeld die bij kaas- en bierbereiding worden gebruikt.

Hoe belangrijk is onderhoud voor mijn waterbed?

Als er niets aan onderhoud wordt gedaan, ontstaat er een verkeerd watermilieu. Dus moet er 1 of 2 keer per jaar een flacon Biologische waterbedconditioner van AquaBio worden toegevoegd. Dit houdt het water schoon waardoor het niet ververst hoeft te worden. Transpiratievocht en lichaamszouten kunnen het vinyl aantasten doordat het uitdroogt. Daarom moet het vinyl elke 3 maanden schoongemaakt worden met speciale ecologische vinylreiniger van AquaBio.

<< 1 >>