FAQ waterbedconditioner

Wat is de aanvang- en vervolgdosis van de AquaBio waterbedconditioner?

Bij een nieuw of bestaand watermatras dient men 1 flacon á 140 ml per eenpersoons matras toe te voegen (maximaal 400 liter). Let op, voor een tweepersoons waterbed heeft u 2 flessen nodig. Vervolgens kan men om de 6 of 12 maanden AquaBio toevoegen (ligt aan het soort AquaBio, 6 of 12 maanden concentraat).

Wat is de werking van de AquaBio Biologische waterbedconditioner?

AquaBio waterbedconditioner bestaat uit hoge aantallen water zuiverende micro-organismen. Deze water zuiverende micro-organismen produceren geen gas of stank. Deze water zuiverende micro-organismen houden het water in het waterbed in goede conditie.

Waarom geen chemische conditioner?

Deze Chemische conditioners zijn schadelijk voor mens en milieu.Hieronder een aantal punten betreffende chemische conditioners:
– Schadelijk voor milieu
– Geen gehele werking (bacteriën worden niet geheel afgedood)
– Kans op resistentie van de bacteriën
– Schadelijk voor mens

Waarom Biologische waterbedconditioner van AquaBio?

AquaBio levert als enige een echt 100% biologisch alternatief in de met chemische conditioner gedomineerde markt.

Hoe belangrijk is onderhoud voor mijn waterbed?

Als er niets aan onderhoud wordt gedaan, ontstaat er een verkeerd watermilieu. Dus moet er 1 of 2 keer per jaar een flacon Biologische waterbedconditioner van AquaBio worden toegevoegd. Dit houdt het water schoon waardoor het niet ververst hoeft te worden. Transpiratievocht en lichaamszouten kunnen het vinyl aantasten doordat het uitdroogt. Daarom moet het vinyl elke 3 maanden schoongemaakt worden met speciale ecologische vinylreiniger van AquaBio.

Als ik mijn waterbed warmer zet heeft dit dan invloed op de werkzaamheid van AquaBio Biologische waterbedconditioner?

Nee, dit heeft geen invloed op de werking. De biologische conditioner van AquaBio bestaat uit hoge aantallen water zuiverende micro-organismen die optimaal leven bij een temperatuur tussen de 24°C en 38°C.

Moet het water in het waterbedmatras ververst worden?

Nee, het verversen van het water is niet nodig als men altijd de biologische waterbedconditioner van AquaBio gebruikt.

Speelt de samenstelling van het vinyl (soort/merk) van het waterbed een rol bij werking van de Biologische waterbedconditioner?

Nee, de producten van AquaBio kunnen gebruikt worden in elk soort en merk waterbed. De producten van AquaBio hebben geen nadelig effect op het vinyl en de stabilisatie.

Hoeveel ervaring is er al met de Biologische waterbedconditioner van AquaBio?

AquaBio is al 10 jaar op de markt, hierbij zijn er al meer dan 800.000 bedden waar AquaBio in wordt gebruikt. De ervaring van de waterbed dealers is zeer positief. De conditioner is ontwikkeld door AquaMetrica die al jaren ervaring heeft op het gebied van wateronderzoek. Dit is in samenwerking gedaan met de Universiteit Wageningen.

Kan men veilig werken met de micro-organismen die in AquaBio voorkomen?

Ja, de micro-organismen van AquaBio vallen in risicogroep 1 van de TRBA ( Technische Regeln für Biologische Arbeitsstoffen). Dit is een risicogroep waarin de meest onschuldige micro-organismen vallen, zoals bijvoorbeeld die bij kaas- en bierbereiding worden gebruikt.

Passen de AquaBio producten door de brievenbus?

Ja, de AquaBio conditioner 140 ml en de AquaBio ecologische vinyl reiniger 140 ml kunnen beide door de brievenbus

Ik heb een flacon conditioner gekocht waarop staat dat het biologisch afbreekbaar is. Is dit dan een biologische waterbedconditioner?

Nee, dit is gewoon een chemische waterbedconditioner. Elk product is biologisch afbreekbaar. Als je een auto in de grond stopt is deze ook biologisch afbreekbaar, alleen dit zal wel meer dan 10.000 jaar duren voordat hij helemaal opgelost zal zijn.

Hoe onderhoud ik mijn waterbed?

In een waterbed moet regelmatig een biologische waterbedconditioner (AquaBio) toegevoegd worden om problemen met lucht te voorkomen. Daarnaast laat, in tegenstelling tot gewone matrassen een waterbed geen transpiratievocht door of andere stoffen zoals mijt, huidschilfers, bacteriën en schimmels. Dit heeft als voordeel dat een waterbed vele malen hygiënischer is. Op een watermatras ligt een afneembare tijk, deze is gemakkelijk te wassen. Het dekbed moet men elke dag minimaal 2 uur open laten liggen zodat het transpiratievocht uit het hoeslaken en tijk kan verdampen. Tevens moet men het vinyl om de 3 maand reinigen met een speciaal reinigingsmiddel zoals de ecologische vinylreiniger van AquaBio.

Kan je AquaBio na een chemisch waterbedconditioner te gebruiken?

Ja , AquaBio is ook werkzaam in een waterbed als de chemische conditioner is uitgewerkt: wacht dus de periode af waar in de chemische conditioner werkzaam is, dit is ongeveer 1 maand. Stap dan, zonder het bed opnieuw te vullen over op de biologische waterbedconditioner van AquaBio.

<< 1 >>